Annons

Annons

Annons

Är vi flugfiskare prylgalna?

image På väg till mitt dagjobb imorse, sittandes i en bilkö så insåg jag en sak om mig själv som flugfiskare som gungade till min värld en aning. Jag har alltid varit stolt över det faktum att flugfiske i all sin komplicering är väldigt enkelt. En ask med flugor, tafs material och spöt, saker man i princip kan bära med sig utan några väskor eller dylikt. Men ack så fel jag har, vi flugfiskare är de största prylsamlarna i världen och det är det till en extrem grad!

Packandes mina väskor så har jag insett att jag tar med mig 2 spön samt reserv spön till dessa, rullar till alla spöna samt en reserv rulle och extra lina. Sen slänger jag med gädd spöt för ja… Man vet juh aldrig, otaliga askar flugor från torr till nymf till färgglada glittriga brittiska skapelser som borde vara totalförbjudna. Sen kommer kläderna, naturligtvis vill man inte rocka något annat än flugfiske relaterade kläder, detta för att sprida en aura av att man vet vad man gör!? Då ska jag inte ens gå in på Spöhållare till bilen (hur praktiska dom än är). Absolut, jag blir en bättre flugfiskare av min snygga keps! Dock kan jag förlåta klädes shoppandet från min sida,  känner jag mig snygg och bekväm då känner jag mig avslappnad! Och då fiskar jag bättre! Och ingen kan få mig att lämna min Vision Kura jacka hemma!…. Ingen!

Men det absolut mest absurda i allt detta är min lin/tafsklippare. Jag insåg att jag hade betalat drygt 300kr för en nagelsax utan handtag… Men den är snygg… Och det står Simms på den… Sen har den en sån där spiral grej så den hänger fint på jackan… WORTH IT!

Personligen framöver så tänker iallafall jag lugna ner mig lite vad gäller retandet av mina spinn spö svingande vänners utrustning, för en beteshink, 30-40 beten och 2-3 spön är ingenting jämfört med våra galenskaper…

 

Skitfiske /// Ilias

 

 

 


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons

 • JPC

  ”Less is more” 😉

  • Ilias Karanzas

   Haha More is More! Alla lider vi av G.A.S även kallat Gear Acquisition Syndrome haha 😉

 • Mike Hjelm

  Hahaha så jävla sant, vi har alltid mycket med oss. Fick frågan i helgen som var av min fru: måste du ha med dig så mycket grejer ute…

  • Ilias Karanzas

   Måste Vasa förberedd juh?;)

 • Robert

  Ska iväg o flugfiska en dag. Har packning så det ser ut som att man ska vara borta en vecka 😉 jag vet hur du menar 🙂

  • Ilias Karanzas

   Haha 🙂 dock börjar det inte vara en så stor grej i mitt hushåll då frugan börjat fastna i träsket med och nu ska hennes grejjer och spön med med haha

 • Leif Eriksson

  JA!!!!!!!

 • Peter Dahlström

  Gäller väl alla fiskare generellt, själv har jag med mig ett abborrespö, ett jerkspö, vertikalspö, ett tungt gäddspö och ett gäddflugspö samt flugor till det och en stor trunk med 10 stoooora lådor beten, sen ska man ha kaffe med sig, mat, grilla mm sen båten på släp, flaket fullt med saker så det ser ut som man ska fiska en vecka, ofta är man endast ute max 7-8 timmar och fiskar typ effektivt 4 timmar resten går åt till fika, köra mellan fiskeplatserna, byta drag mm, sen blir ofta de flesta spöna ofiskade med också haha så det är inte bara flugfiskarna som har gadgets, jag som vertikal och abborrfiskare har ju lod mm med mig dessutom,, kameror för filmning också tror värdet på sakerna jag har med mig vid varje fisketur är värt typ 25-30000 kr haha å man använder 10% av grejerna,, lite kul är att jag och en fiskevän testade en sak förrförra året: vi kom överrens om att de 5 följande fisketurerna fick vi endast ha med oss 5 beten. skulle vi fiska abborre och gädda, fick vi ändå bara ha 5 drag med oss, kontentan av detta testet var slående mot de andra 5 turerna vi gjorde efter det då vi fick ha med oss vad vi ville: vi fick mer fisk på de 5 dragen under de 5 turerna än de 5 turerna med valfri mängd drag- kontentan i sin slutliga form: Färre drag = mer tid för betet i vattnet = Mer fisk helt enkelt!!

 • Nisse

  Man kan aldrig ha för mycket flugfiske saker. Har bara handlat för 35′ plus än detta år , nu letar jag en lagom skåpbil som skall inredas med sovplats mm bara för mina fisketurer


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE