Annons

Annons

Annons

10%, 90% eller 100%

Den här helgen jobbade elektrikern för fullt så flugfiskaren som delar kropp med denne fick vackert finna sig i ett avbrott med fisket. När söndagskvällen till sist  kom så lades jourtelefonen åt sidan och flugbindaren fick ta över en stund. Norrbyströmmen väntar i helgen och flugfiskaren som väl känner  till hålen i flugaskarna fick istället skrida till verket.

En liten hög började ta form. Mest nymfer, flymfer, och puppor men några torrisar blev det allt. och det var då det slog att mina ”läckande” askar var en ganska bra spegling av fiskarnas kostcirkel. Som du kanske känner till så har undersökningar visat att fisken tar 90 % av födan under vattenytan.

Jag binder därför dagsländenymfer, nattsländepuppor, sävsländenymfer, kläckare, larver, fjädermyggslarver och puppor, vattenlevande baggar, flicksländor, trollsländor, aquatiska gråsuggor, maskar, iglar, grodyngel,fiskar m.m. för att få ihop 90%

Och då har jag inte räknat in havsöringsfisket räkor, maskar, märlor, fiskar m.m. Och gädda, abborre, asp och de andra skall ha sitt! Attraktionsflugorna för utplanterad fisk!! Får väl slänga in lite lax och övrig saltvattensfisk också

Pust! Jag borde bli torrflugefantast istället! Ju torrare desto bättre! Tänk att få slippa binda 90% av det man behöver!? NÄÄ Det är för kul när allt kommer omkring. Det får bli 10% + 90% = 100% Flugfiske.

Lev Väl och Fiska Mycket


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE