Annons

Annons

Annons

Alvin och gänget

En fisketur kan vara mycket! Och som flugfiskare får jag lätt många ingångsvinklar. Kläckningar, ståndplatser, beteende, möjligheter till kast, flugval, hemtagningstekniker, approach m.m.

För några dagar sedan stämde det bra på Hökensås för mig. Det mesta funkade fint och fisk satt på kroken med jämna mellannrum. Det kändes liksom perfekt. (Fiske)kompisen Pär hade ringt mig kvällen innan och tänkte titta förbi med sina båda söner. Mamma och dotter skulle ut och rida så nu skulle det bli en grabbträff i Hökensås skogen.

Jag var lite mer morgonpigg än två små grabbar så åkte till sjön i förväg och började förbereda mig lite på deras ankomst. Fisken var på hugget och C&R var ett naturligt val för mig. Men hur göra när pojkarna kommer? Deras lika fisketokiga far som jag hade säkert sagt något klokt och pedagogiskt i sedvanlig stil men det var ju trots allt jag som fiskade! En fisk som blödde ifrån gälarna hade fått välsignelse av prästen så den borde bli ett kul skådebröd men sen då?

När jag står och drillar för fullt så hör jag först och sedan ser jag tre gestalter komma genom skogen. Två korta och en lång! Och de korta är väl inpackade i varsin brandgul flytväst. Det tar en stund för dem att närma sig. Store grabben Viggo hittar ett sumphål med ena foten men pappa är snäll och lånar ut sin ena torra socka. Plötsligt upptäcker de vad jag och fisken pysslar med och rösterna stegras lite grand.

”Farbror” Mikael kan visa sig lite på styva (flug)linan och grabbarna kollar in spektaklet. Vi pratar och skojar och Viggo och Alvin kollar in fångsten. Snart hugger det igen och den här gången lämnar jag över till Alvin och pappa som får slutföra drillen. Riktigt roligt att stå brevid och beskåda det hela. Fisken behåller vi och nu känns det riktigt bra. Alla ler och mår bra

Grabbarna kollar, pappa förklarar och jag kastar och fiskar på. Petrus var med mig den dagen och snart är det drill igen. Pappa och Viggo får ta över och jag njuter vid ringside. Men nu har problemet med fångst uppstått. Hur förklara det här snyggt?

Pappa är som vanligt pedagog och säger att vi har så det räcker! Grabbarna undrar lite förstås men så kommer jag på det! Vi har givetvis roligt och fångar fiskar och så döper vi dom efter storfiskaren!

Fiskelyckan fortsätter och jag kan säga att det troligtvis fortfarande simmar omkring några Viggo och Alvin i sjön. Efter detta blev det fika vid sjön och transport av fångsten och våt socka till bilen. På semesterbyn blev det hamburgare med pommes frites och besök i fiskeshopen/gubbdagis.

Pappa och pojkar tackade för sig och for hem och jag återvände till sjön med ett betydligt varmare hjärta. Fisket? Jo det fortsatte att vara bra men jag saknade faktiskt två brandgula troll.

Lev Väl och Fiska Mycket

 


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE