Annons

Annons

Annons

Är vi flugfiskare prylgalna?

image På väg till mitt dagjobb imorse, sittandes i en bilkö så insåg jag en sak om mig själv som flugfiskare som gungade till min värld en aning. Jag har alltid varit stolt över det faktum att flugfiske i all sin komplicering är väldigt enkelt. En ask med flugor, tafs material och spöt, saker man i princip kan bära med sig utan några väskor eller dylikt. Men ack så fel jag har, vi flugfiskare är de största prylsamlarna i världen och det är det till en extrem grad!

Packandes mina väskor så har jag insett att jag tar med mig 2 spön samt reserv spön till dessa, rullar till alla spöna samt en reserv rulle och extra lina. Sen slänger jag med gädd spöt för ja… Man vet juh aldrig, otaliga askar flugor från torr till nymf till färgglada glittriga brittiska skapelser som borde vara totalförbjudna. Sen kommer kläderna, naturligtvis vill man inte rocka något annat än flugfiske relaterade kläder, detta för att sprida en aura av att man vet vad man gör!? Då ska jag inte ens gå in på Spöhållare till bilen (hur praktiska dom än är). Absolut, jag blir en bättre flugfiskare av min snygga keps! Dock kan jag förlåta klädes shoppandet från min sida,  känner jag mig snygg och bekväm då känner jag mig avslappnad! Och då fiskar jag bättre! Och ingen kan få mig att lämna min Vision Kura jacka hemma!…. Ingen!

Men det absolut mest absurda i allt detta är min lin/tafsklippare. Jag insåg att jag hade betalat drygt 300kr för en nagelsax utan handtag… Men den är snygg… Och det står Simms på den… Sen har den en sån där spiral grej så den hänger fint på jackan… WORTH IT!

Personligen framöver så tänker iallafall jag lugna ner mig lite vad gäller retandet av mina spinn spö svingande vänners utrustning, för en beteshink, 30-40 beten och 2-3 spön är ingenting jämfört med våra galenskaper…

 

Skitfiske /// Ilias

 

 

 


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE