Annons

Annons

Annons

Beväpnade flugfiskare – En framtida trend?

image

Beväpnad med annat än bara spöt?

Förra året kom Fishpond ut med en flugfiske väst som jag måste erkänna satte igång min hjärna, en flugfiske väst med integrerat vapen hölster! Jag tyckte idén var idiotisk och skrev ett inlägg på en sida frågandes om detta och naturligtvis skapade mina tankar och funderingar ramaskri! Värt att tillägga att ramaskrit kom mestadels från amerikanskt håll, på frågan om varför man som flugfiskare ska vara beväpnad fick jag allt från rationella svar som ”finns mycket Björn och Puma i mina trakter” till ”jag vill kunna försvara mig ifall jag blir överfallen” och hela vägen till ”skogen där jag fiskar hänger mycket crackpundare och tar droger och man vet aldrig vad dom får för sig”. Nu kommer jag och större delen av er läsare från en kultur som inte är så vapen galen, de flesta av oss flugfiskar just för att komma bort från allt vad stress, folk och ja våld är. Men jag skulle vilja ställa er samma fråga som jag ställde människorna på forumet, anser ni att en flugfiske väst med ett integrerat vapenhölster är någonting som behövs i flugfiske Sverige/ världen? Och varför i så fall?

Jag bad samtidigt lite amerikanska vänner och deras bekanta ge oss en syn på Grundin ser på saken, deras tankar finner vi bland kommentarerna.

 

Med vänlig hälsning, Ilias

 

Här är mitt tidigare inlägg som skapade extremt uphettad debatt.

”I’ve always seen fishing as a very calm and serene activity, that and the fact that I come from a country where firearms are totally illegal may and will affect my point of view.  But I still feel it a bit strange to incorporate a place for a gun on a slingpack for flyfishing? Ok people will have guns with them (if they can), but the fact that they use it as a selling point is the thing I find a tad strange. As I said before, I’ve done my time in the Marines ( Royal Swedish Marines) and a couple of tours abroad, I am in no way unfamiliar with everything from pistols to heavy assault rifles, but I do not feel that the average person should be carrying a gun. I’ve always thought that carrying a weapon is an invitation to a heavier confrontation. And what really bugs me is this bullshit about carrying a gun in ”Bear Country”, shoot a bear with a handgun and you’ll probably piss him off even more… Ergo you’re dead! And personal protection? Once again living in a country where 99% of the population do not own guns makes it unnecessary! but in the states and other places it might just be justified? I really don’t know,  what do you guys think? Would really love some comments on this issue… ”

 


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE