Annons

Annons

Annons

Binda i Bilen

Det var klubbresa med Majornas SFK  till Sunnedamm utanför Knäred i söndags. Gött och åka ut på lite okomplicerat fiske med människor man känt i många år och de som är nyare bekantskaper. Erfarna som lär de som är nya. Brasor som skall tändas! Korvar skall (förhoppningsvis) bli tillagade,  Saker som skall testas och så den där lite outtalade men ändå drivande konkurrensen om störst, flest m.m.

Först fick det bli en rätt tidig morgon och med över  två timmar i bilen så tog jag vara på förmånen att jag slapp ratten och istället fick fatta städet.           Vadå städet? Jo jag har sedan långt tillbaka lärt mig att någorlunda använda fältstädet. Jag får medge att det var fippligt de första åren men nu känns det helt ok. En hand lindar och en håller och bistår med ett finger här och där.

Jo jag har som ni märker inga anlag för åksjuka. Och föraren kan intyga att jag faktiskt kan tjöta och binda samtidigt. Det blir inte riktigt fulldressat men det blir fiskeflugor. En handfull då och då som kan hjälpa till att täta läckorna i askarna.

För mig är mitt städ också en tidsmaskin. – Nej jag har inte rökt på eller inventerat barskåpet. Jag tycker faktiskt att stunder vid städet helt enkelt öppnar minnesbanken och drömmaskinen. Tankar väcks om fisketurer som varit och fisketurer som planeras och de där som kanske bara blev drömmar när allt kom omkring. Det var synd om chauffören med andra ord.

Så har du ett städ eller funderar på att skaffa så behöver du inte vänta till fjällresan. Bilresan är helt ok. Tåg är inte så tokigt det heller. Flygresan?? Nä det blir nog inte ”flygbindning” där ännu.

Lev Väl och Fiska Mycket

 


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE