Annons

Annons

Annons

Efterhängaren räddade dagen

Strandgölen på Hökensås är en trevlig sjö! Men häromdagen var den vrång: Blåste friskt minst sagt och fisken var ovanligt petig. Min annars så pålitlig flicksländeimitation Strömhultaren fick bara utstå närgångna ryck i svansen. Varje gång kickade det till i ryggraden och pulsen ökade men av drillningen blev det inget. Det behövdes helt klart något mindre men samtidigt var vinden för kraftig för nätta kast med långa tafsar.

Det fick bli en efterhängare på Strömhultaren! En vaddå? Jo på New Zeeland och i USA är det vanligt med nymftackel där man knyter en mindre fluga på en bit tafsmaterial och sedan knyter detta i krokböjen på den större flugan. Enkelt, smidigt och trasslar inte när man kastar lite längre. Ingen upphängare utan i mitt tycke kort och gott en efterhängare.

Sagt och gjort! I Strömhultarens krokböj band jag 1,5 meter av lite tunnare tafsmaterial och på ändan av det en liten brun nymf. Den grövre tafsen och den tunga nymfen tryckte sig ut i vinden och den lille brune fick snällt hänga med. Några kast senare kom det en go sugning i grejerna och en drill senare var matfisken landad på en liten nymf. Och den var inte ensam om att mumsa på det efterhängsna ”snackset”. Flicksländeimitationen fick för en gång skull bara tjänstgöra som bogserare. Blev en bra fiskedag när allt kom omkring.

Efterhängaren är helt klart något för mig! Kanske något för dig?

 


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE