Annons

Annons

Annons

En gammal Vårkärlek

Fiskaråren kommer och går! Vissa är bättre än än andra men alla är bra! Det alltid något som behöver fyllas på, alltid något nytt som skall testas, alltid något gammalt och slitet som skall bytas ut. Samma med flugorna i asken. Och visst är det något speciellt med det förstnämnda??

De som alltid behöver fyllas på! Pålitliga, tidlösa, fulla av själ, ting att älska! En av dessa kärlekar kämpar med att fylla ett ganska stort hörn av asken för stilla vatten. Flugbindaren puttar in så gott han kan men flugfiskaren verkar vara omättlig! Hon och alla hennes systrar får verkligen uppvaktning år efter år. Flörten har pågått i mer än 25 år nu och det ser inte ut att ta slut förrän flugbindaren/flugfiskaren är det.

Flicksländan sitter där hon sitter på tafsen. Vår efter vår, säsong efter säsong förför hon fisk! Regnbåge, öring, röding, abborre, gädda m.m. har fallit för charmen.

För många år sedan fick hon ett namn. Inte det vackraste kanske men passande på något vis. Döpt efter ett vatten där jag och fiskarkompisar har träffats många gånger och haft det så bra som fiskarsjälar kan ha det. En plats där gångna säsonger har diskuteras och nya planerats. Flugaskar öppnats och dissikerats. Skratt, passion och trotjänare som tacklats upp för en dust.

Strömhult:s fina firrar hjälpte till med dopet och har gjort det många gånger sedan dess. Strömhultaren fick det bli, rätt och slätt. Min gamla Vårkärlek!


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE