Annons

Annons

Annons

Ett schizofrent liv

Som flugbindare så blir man två saker, väldigt bra på insekter och ofta väldigt konstnärlig :)

Som flugbindare så blir man två saker, väldigt bra på insekter och ofta väldigt konstnärlig 🙂

Väldigt många av oss som är på något sätt involverade i flugfiske industrin här i Sverige gör det på en hobby nivå. Vi sliter på våra vanliga jobb dagtid och jobbar med fisket på kvällar. Definitionen av vad man är blir lite knepig, hade jag kunnat presentera mig till okända människor som flugfiskare så skulle detta nog garantera en hel del konstiga blickar, för det är så jag definierar mig, inte som den utbildade arkeologen, inte som den jobbande brevbäraren, utan som den utövande flugfiskaren/ flugbindaren. Det är en stor del a mitt liv. Även om det tidsmässigt bara är en liten procent så rent känslomässigt är det väldig stort. Jag tror att detta är ett av skälen till att så mänga av oss går in i väggen, den eviga dualiteten mellan det vi måste göra och det vi vill göra slutar med att man kör slut på sig själv. Att jobba heltid, komma hem och fortsätta jobba med det man älskar, är nog i längden skadligt men jag för det och många andra med. Denna uppdelning av ens sfär skapar denna dualitet. Denna schizofreni om ni så vill. Jag flugfiskar därför är jag! De flesta kan inte förstå hur man kan definiera sig utifrån sin hobby, men de få som gör lever otroligt lyckliga liv, om än stressiga 😉 Flugbindningen kan vara seg, jobbig, lite små tråkig ibland men jag älskar varje sekund av det, kunderna, glädje och fångsterna ger mig liv, ger mig energi ger mig tron att man kan leva sitt liv med att göra det man vill och inte det man måste!

 

Förlåt för dessa ”djupa” tankar men ibland måste man bara skriva av sig 🙂

 

Med vänlig hälsning, Ilias

 

 


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE