Annons

Annons

Annons

Från Näbb till Snö

Det har varit en högst ovanlig fiskarvecka. Började i slutet av april och slutade i början av maj! Måndagens fisketur efter havsöring började trögt. En tångloppa som efterhängare löste till sist problemet. Ett par havsöringar följdes av en sprallig skrubbskädda och till sist for ett silverspjut genom luften när jag krokade. Mitt livs första näbbgädda i april var ett faktum. Helt klart skoj med mångfald på fluga.

Första maj innebar en mysig minimässa på Hökensås. Är man en prylbög så är man! Problemet är att man blir  så fruktansvärt fiskesugen också. Men här var boten nära så på kvällen njöt jag av fiske efter ytjagande regnbågar som villigt lät sig luras av den oförtyngda nymfen Lelle Brune! I luften flög enstaka vasssländor, fjädermygg och Bibio (hårmyggor). Såg helt klart ut som om lördagen kunde bli riktigt trevlig den med. Öppnade tidigt mina ljusblå och blev minst sagt förvånad. Hökensås var täckt i ett rejält lager med snö! Stööön! Maj månad!?  Gå i ide? Nänä!  Det blev att slira ut på vägar och stigar och väl vid sjön så vakade det allt lite grand. Dagen gick faktiskt riktigt bra. Black Martinez, Black and peacock, Lelle Brune och Strömhultaren (flickslända) uppvaktades livligt. Snön smälte runtomkring och våren återvände till kropp och själ.

Prognosen för söndag såg bra ut och visade sig också bli bra! Vårsolen sken och värmde gott och i luften surrade insekter. Och i sjön vakade det INTE!!?? Vad hade hänt eller rättare sagt inte? En snabb koll med termometern visade några grader lägre temperatur och på ytan syntes inte många insekter. Det blev att följa fisken med hjälp av ett par spölängder tafs och förtyngda nymfer och puppor. Inte så dumt det heller och under dagen värmde solen ytvattnet så mot kvällen började det vaka igen och oförtyngda flugor kom åter till nytta. Vårfiske är allt bra härligt!

Lev Väl och Fiska Mycket

Mikael Hagman


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE