Annons

Annons

Annons

Gamla Goa Klassiska Nymfer!

Majveckan har varit full av blåst och regn. Framför allt det förstnämnda. Jobb och annat har fått gå före fisket! Det känns lite tungt men jag har flugbindningen kvar i alla fall! Det värmer flugfiskarsjälen rejält emellanåt.

Den här gången satte jag mig ner och gjorde två flugor på smällen! Hur lät det egentligen? Skulle ordvitsa lite och fick visst till det lite extra! Okej, okej bäst att lämna det sidospåret och komma till saken. Min stora passion för gamla goa klassiska nymfer eller kanske rättare sagt nymphs. För det låter liksom bättre i mina öron med de engelska namnet. Pheasant tail, Killer bug, Gold-Ribbed Hares Ear, Grey Goose Nymph, The Chomper, Iron Blue Nymph, Bow Tie Buzzer m.m. Jag kan hålla på länge, och inte minst vid städet. Men den här gången skall jag med tanke på säsongen presentera en av de stora favoriterna för mig. Richard Walkers Mayfly Nymph. De du! Inte ett namn man hasplar ur sig bara så där.

Det var faktiskt vår Artdirector Ulf Börjesson som presenterade oss för varandra för många mayfly kläckningar sen. Fasan och Struts i skön harmoni. Jag föll pladask och några fina fångster senare var dess plats cementerad i asken. Tråd, förtyngning, krokmodell har bytts ut under åren och fasanen är oftast lite brunfärgad men det är fortfarande strutsen och fasanen som ger look och inte minst rörelse. Där gör jag inget avkall på det klassiska.

Fiskar bra under Vulgata och Danica kläckningar men kan mycket väl prövas övriga tider på året. En sådan munsbit sitter bra i fiskarnas matminne. Och när hösten kyler på brukar larver och nymfer dra sig ut mot djupare och varmare vatten och då passar fisken på igen. Imitation av Migration kort och gott!

Kropp och thorax av vitt strutsherl, Stjärtspröt, ribb, vingsäck och ben av fasan. Lite förtyngning i thorax om du vill ner och skall den gå i ytan och verka sugen på kläckning så skippar du tyngden. Vira gärna strutsen runt bindtråden som förstärkning när du går fram och gör ett lite större brunt bindtrådshuvud. Jag kör längre krokar typ streamer eller lång tunn nymfkrok t.ex. TMC 2312 i storlek 8-12.

Ett klassiskt val til nästa fiskepass kanske?


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE