Annons

Annons

Annons

Mätta Monomastern och Packade Påsen

Han ruvar i min sidekick. Han är omättlig och föda finns det gott om! Försöker att hålla honom på lite diet. Blir lite stumpar ifrån mig då och då och kanske en kasserad tafs eller två. Lite lagom så där men det funkar inte så bra.

När jag går på fiskestigarna eller kommer fram till en rastplats så ligger det käk både här och där. Och det är ju lite synd att lämna det där eller hur?Så okej kompis, det blir lite lördagsgodis och så blir det söndagsgodis och så blir det nästan något varje gång vi fiskar ihop. Vilket i stort sett är alltid! Så det slutar med att han blir go och rund.

Så vad göra? En sak vore om fler tog med sin hungriga kompis med ut på fisket. Och har man ingen så finns dom för ett överkomligt pris. Fler som delar på käket borde göra hela flocken lite mer slimmad eller hur? I annat fall så får man be folk att lämna så mycket rester efter sig när dom är ute. Det är kanske inte så dumt när allt kommer omkring?

Häromdagen lät jag han faktiskt umgås lite med den ”packade” påsen. Påsen har varit med lite längre än monomastern och det såg rätt söta ut där de låg på ljugarbänken. Fast monomastern blev lite sotis när han insåg hur mycket mer påsen kunde sätta i sig! Burkar, engångsgrillar och högar av papper. Ville inte skrämma honom med att säga att påsen faktiskt är lite av en kannibal. Andra påsar slukas också när tillfälle gives.

Fast påsen vet faktiskt inte om att han inte är i toppen av näringskedjan. Den STORA påsen brukar lura vid rastplatsen eller utanför mitt hus. För att inte tala om återvinningsstationerna. Dom kastar sig över allt möjligt smått och gott som han samlat ihop och i slutändan han själv. Ja det är inte lätt att vara en del av näringskedjan.

Men ibland finns det dagar då monomastern knappt får något att mumsa på alls och påsen kanske bara får hedersuppdraget att ta vara på fångsten. Det är dagar att minnas!

Ja vi är en strävsam trio, och vem vet vi kanske träffas när vi är ute och rastar?

Lev Väl och Fiska Mycket!

 

 


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE