Annons

Annons

Annons

Poppers – det oupptäckta landet

Var?

När?

Hur?
imageimage

Är frågor som många ställer sig alldeles för ofta när det kommer till flugfiske, som tur är så är popperfiske enkelt och roligt och dessa frågor har korta och koncisa svar , popper fiske är ett fiskesätt som passar alla vatten och är tyvärr ett fiskesätt som vi i Sverige är väldigt dåliga på att använda oss av. Tillskillnad från våra amerikanska grannar som är väl bevandrade i popper fisket.

Var?

Var kan man fiska med poppers? Ja svaret är lika enkelt som frustrerande, överallt! Alla vatten vare sig det är åar älvar sjöar eller hav har områden som kan fiskas med popper. Vassryggar, grundområden, höljor och sel. Och grundregeln är enkel, max två meter djupt, och vattnet skall vara varmare, juli- september är fantastiska popper tider (När?).

I motsats till vad många tror så går de flesta fiskar att ta på popper, i våra svenska vatten går det att fiska mört på micro popper och #2 spön till 10+ gäddor med biljard köer i #9-10 och det mesta däremellan. Öring och Färna i rinnande vattendrag är personliga favoriter.

Hur?

Popper fiske kräver fantasi, man kan gå in för att imitera någonting så som grodor när man jagar gädda, eller skadade fiskar när man jagar andra predatorer. Men i slutändan kan man köra på vad jag kallar 3-1 principen, tre korta en lång. Plopp, Plopp, Plopp & Gurgel gurgel gurgel! Enkelt, effektivt och skitbra.

Det lönar sig att ha en Popper i asken, stor eller liten. De dagar som fisket går extremt trögt kan det löna sig att skapa lite liv i ytan. Och förutom möjligheten till fisk så är det rättså roligt att göra det totalt motsatta till allt man lärt sig!

Plaska runt och ha kul medans man fiskar!

Och hör av er ni första gångs popperfiskare och ni andra ifall ni blivit inspirerade och tagit något på popper 🙂 skulle vara kul att höra 🙂

 

Med vänlig hälsning,  Ilias


Annons

Annons

Annons

Annons

Annons



Annons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE