Annons

Annons

Annons

Så hur gick det då?

Ja jag vet, den här rapporten skulle ju ha kommit efter förra helgen, men sjukdom och arbetsbelastning gjorde att jag inte ha med riktigt förra veckan. Men här kommer till slut äntligen en liten rapport från ”tre dagar – tre vatten – tre olika förutsättningar”.

Fredagen – Mälaren

En dag där vädrets makter gjorde sitt bästa att verkligen förstöra dagen. Rak nordlig vind över tio meter per sekund gjorde det väldigt svårfiskat och framför allt blev det stört omöjligt att i Niklas förhållandevis lilla båt ankra upp runt de gräsflader och friliggande grynnor där vi brukar ha bäst fiske. Så vi fick lägga oss i lä på norra sidan av en handfull vassvikar, och visst hade vi sporadisk kontakt med fisk men i slutändan blev det en dag med mycket nötande på ”fel” ställen. En mörkare fluga i en kombination av koppar och grönt var den som fiskade överlägset bäst.

20150423_101007689_iOS

Lördagen – Skärgården

Lördagen bjöd på fortsättningsvis blåsigt väder men med strålande sol ute i ytterskärgården. Vi lastade in oss tre vuxna och två barn i min båt och åka ut till ett antal öar med avskilda tångbeväxta laguner där det ofta samlas fisk så här års. Fortfarande förhållandevis högt vatten i skärgården gjorde att jag trodde att det skulle kunna bli bra förutsättningar för fisket. Vattentemperaturen var dock låga 4,5 grader när vi åkte ut och det visade sig att det var väldigt lite gädda som gått i på grundfladerna. Vi jagade fisk på de ställena vi kunde men då vi var för många för att kunna fiske från båt så var vi begränsade i att gå från land. Dagen var njutbar på alla sätt men fiskemässigt var det årets sämsta pass så här långt då jag bommande. Det ironiska var att Niklas och Jonas fortsatte att fiske Mälaren på lördagen och under mycket bättre förhållanden än vad vi hade haft på fredagen så hade de ett riktigt bra fiske hela lördagen. Den enda flugan jag hade följen och ett hugg på var en klassisk röd/vit fluga!

20150418_115215899_iOS

Ytterskärgården, där havet möter himlen!

 

Söndagen – Lord of the ring

På söndagen var det då äntligen dags för årets upplaga av Lord of the rings; flytringstävlingen i Norra Mälaren vid Biskops-Arnö. Vi hade en tydlig plan att ganska snabbt fiska oss ut till den plats där jag under förra året tagit min fina nio kilos gädda och därifrån fiska oss vidare till ett område där jag fått tips skall vara bästa stället så här års. Med 60 flytringar som utgår från två platser så blev det självklart trångt, och vi hade ingen jättebrådska att tränga oss förbi, men precis som förra året så skulle det visa sig att den som börjar bäst vinner tävlingen. Väl ute vid vårat mål så plockar både jag Jonas och Niklas fisk men i slutändan så är det endast en av mina gäddor som är godkänd i längd (75 cm). I år hade arrangörerna sänkt minimåtten för godkänd fisk till 65 cm för att möjliggöra att det skulle komma upp fler godkända gäddor, men fisket visade sig vara väldigt mycket trögare än förra året vilket gjorde att det (tror jag) kom upp ungefär lika få godkända gäddor som förra året. HÅRD nordlig vind gjorde det jobbigt att paddla och det var nog ganska många av oss som hade märklig träningsvärk i benen på måndagen sen.

Som jag nämnde tidigare så avgjordes tävlingen förmodligen i starten, Markus Tallberg tog tre godkända gäddor ganska tidigt och vann till slut med totallängd 247 cm. Min 75cm gädda placerade mig på 14’e plats och det var 22 av ca 60 deltagare som fick godkända gäddor. Det tröga fisket till trots så var det återigen en riktigt rolig dag då vi fick chansen att umgås med likasinnade! Den enda fluga jag hade ALLA mina kontakter på var en guld/röd Wiggle tail fluga!

11179975_928503907171876_5462541689724681473_n

Nytt för i år var att segraren fick rida Eriksgata på en Kamle (!). Grattis Markus!

 

 

 


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE