Annons

Annons

Annons

Sportfiskemässan 2015

Det var en fantastisk kombination av glädje och förväntan i luften, ett konstant sorl av röster som ibland överröstades av en speakerröst. Det var spön, rullar, linor, beten, flugor, håvar, kastbanor, vadare, kläder och annat i en salig blandning. Det var skägg och kepsar på var och varannan människa och alla var på samma nivå av glädje och vänlighet. Kort sagt, det har varit sportfiskemässa igen!

Jag har haft turen att binda flugor som uppvisning på någon av Sveriges största mässor i tio års tid nu, det startade med Svenska flugfiskemässan/Vildmarksmässan i några år och har de senaste fem åren varit på den ambulerande Sportfiskemässan. Som flugbindare på en sådan här stor mässa med tiotusentals besökare varje dag så slås man framför allt av det brinnande intresse för flugbindning som så många har och hur oerhört uppskattat inslaget med flugbindartorget faktiskt är. Framför allt glädjer det mig att det är så många unga som kommer fram och ställer nyfikna frågor! På just årets mässa hade jag turen att få sitta bredvid Andreas Andersson i vad som blev ett litet gäddflugbindningshörn av flugbindartorget. Det blev då en gång för alla tydligt att intresset för gäddflugfiske i Sverige har blivit enormt! Det var i princip fullpackat med folk hos oss två från öppning till stängning alla tre dagar.

Jämfört med förra årets mässa då jag också band gäddflugor så var det en markant minskning av folk som undrade varför jag inte binder på tub vilket bara är ett bevis på att ledade krokflugor för gädda har spridit sig till fler än bara ett fåtal och har blivit ett accepterat alternativ till de omåttligt populära tubflugorna som Niklaus Bauer är upphovsman till. Missförstå mig rätt, tubflugor har en massa fördelar när det kommer till möjlighet att byta ut utslitna krokar och möjlighet till krokriggar med stingerkrok. Men flugor bundna på krok, framför allt ledade, har andra fördelar vad gäller fördelning av balans och rörlighet och jag gillar att ha bägge alternativen i mina flugaskar! Jag har tänkt att diskutera fördelar och nackdelar mellan krok och tubflugor i ett kommande inlägg!

Jag sa till Andreas när vi åkte hem i söndagskväll att nu vill jag inte se mitt bindstäd på länge, tre dagar med non-stopp flugbindning är inte bara roligt utan också ganska slitsamt, men nu sitter jag här två dagar efter mässan och har börjat binda upp flugor inför helgens tänkta fisketur ändå!

Jag vill avsluta med att tacka alla som hälsade på mig och tog sig tid att se på när jag band flugor och pratade gäddflugfiske med entusiasm på Elmia! Jag hoppas vi ses nästa år igen!

sportfiskemassan

Fotona i detta inlägg har jag fått av Andreas Andersson och Magnus Almfjorden.


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE