Annons

Annons

Annons

Tre dagar – tre vatten – tre olika förutsättningar

Lite ketchupeffekt är det allt. Under en lång tid så har det inte har varit något fiske alls och nu kommer en helg där det är fiske nästan dygnet runt i tre dagar!

Fredag kommer jag att vara ledig från jobbet och åka till Mälaren för en heldags fiske med mina amigos Niklas och Jonas. Vattnet vi fiskar är Niklas hemmavatten, ett område där jag fått möjligheten att komma och fiska på flera gånger förut, som är ganska utmanande och mycket annorlunda än vad jag är van vid. Vi fiskar ett vatten med mer grönaktig ton, inte jättegrumligt men långt ifrån mina egna vattens kristalklara vatten. Fisket är från båt och kommer att ligga mycket runt friliggande gräsflader eller grynnor och flugor som har fungerat bra för mig förut är olika gröna nyanser. Potentialen att hitta stor gädda finns men förleksfisket är svårt i Mälaren och har vi otur så kan vi lika gärna få ett bompass.

s_IMG_1949

Mälargädda från 2014

Lördagens fiske blir på mina egna hemmavatten. Båda mina söner har tjatat och tjatat hela vintern om att få komma ut och fiska, så det blir något av en familjetur på lördagen. Med mig kommer min Morbror och kusin också komma. Det blir en traditionell fisketur där vi kommer att ta båten ut till öarna i ytterskärgården och fiska från land i stora laguner där gäddan förhoppningsvis kommit in för att förbereda sig för leken. Vattnet är kristalklart här ute och fisken är skygg, det mest spännande med det är att man kan få se REJÄLA gäddor på grunt vatten, tricket är att få gäddan till att hugga. Klara och ljusa flugor (gärna vit/röd) fungerar bäst!

Kristallklart vatten i ytterskärgården

Sedan lång tid tillbaka så är jag anmäld till Lord of the rings, en flytringstävling i norra Mälaren, där jag skall försöka försvara en femte plats (tror jag) från förra året. Den tävlingen går av stapel på söndagen och har växt otroligt mycket sedan förra året då vi var knappt 30 flytringar som var med. Då hade arrangörerna hoppats på kanske 10-15 ringar och var väldigt positivt överraskade över intresset, i år är det hela 70 (!) flytringar anmälda!

Förra året var ju extra roligt för mig eftersom jag tog en gädda på strax över nio kilo vilket så klart gjorde min dag perfekt. Jag hoppas att stämningen blir lika uppsluppen som förra året, själva tävlingen kändes trots allt ganska sekundär för de flesta av oss, och att det blir en fantastiskt samling av likasinnade killar och tjejer med ett brinnande intresse för gäddflugfiske! Mina amigos Jonas och Niklas kommer också att vara med i år, och vi kommer nog att köra ett litet team-race där vi försöker hålla ihop och leta fisk tillsammans. Förutsättningarna för söndagen blir lite annorlunda mot de andra två dagarna. Här kommer det med största säkerhet bli extremt grumligt vatten där grälla färger och UV flugor i kombination med rasselkulor kan vara det som funkar bäst.

Förra årets vinnare Sussi Stridh

Förra årets vinnare Sussi Stridh

Så tre dagars fiske, från båt, land och flytring i olika vattenförhållanden, kristallklart, grönaktigt och väldigt grumligt. Blir spännande att summera helgen och se var vi hade mest lycka! Kanske ses vi till och med på Söndag?

 


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE