Annons

Annons

Annons

Turplagg

Jag vet många fiskare som har en tur-keps eller tur-hatt som de aldrig skulle åka och fiska utan. Den används bara under fiske och är ofta sliten, missfärgad och luktar kanske inte så gott. Jag har aldrig haft någon riktig tur-keps utan har mina gubbkepsar i ur och skur både för fiske och icke fiske. Vad jag däremot har anammat de sista två åren är en uppsättning t-shirts som jag roterar mellan.

Upplägget är enkelt, om jag har ett bompass så byter jag t-shirt rakt av nästa gång. Om jag har bra fiske (subjektiv bedömning) så behåller jag t-shirt till nästa fiske, missar jag många hugg så byter jag t-shirt, har jag många följen så byter jag t-shirt, får jag fisk över femkilo oavsett övrigt fiske så behåller jag t-shirt, om någon annan i båten haft bra fiske så kan det hända att jag behåller t-shirt etc. Så vid närmare eftertanke så kanske upplägget inte är så enkelt ändå?

Det började med att jag fick en specialdesignad t-shirt av min vän i Skottland Dougie Loughridge, sen fick jag en speciell ”You’re next” t-shirt av min fiskebroder JC, köpte en 50 inch t-shirt från USA, har två hatch reel t-shirts och till råga på allt så tryckte jag upp ett par egna designs under 700 teeth märket förra året. Nu skulle jag säga att jag har ca 7-8 stycken som jag går runt på.

Oavsett vilket objekt man sätter sin vidskepelse kring så tror jag de flesta av oss fiskare har någon form av vidskepelse och ”totem” som vi hänger upp vår tur kring. Här är i alla fall ett urval av de t-shirts som jag roterar med vid fisken! Vad har du för klädesplagg som du bara måste ha på dig, är du som jag och hänger upp turen på en t-shirt eller som många andra som har en speciell keps?

20150413_100946936_iOS

 


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE